EUROPEJSKI PROGRAM OWOCE I WARZYWA W SZKOLE

Oryginalnie, zdrowo i kolorowo

Lubimy kanapki – są naprawdę dobrą opcją na śniadanie, na lunch, na przekąskę. Idealnie nadają się do zabierania ich ze sobą – na przykład do szkoły. Można jeść je na ciepło, ale smakują dobrze również na zimno. Możliwości i kombinacji dodatków jest mnóstwo, tyle że… no właśnie. Zdarza się, że już naprawdę nie wiemy, co dodać do pieczywa, żeby było zdrowo, ciekawie i oryginalnie. Czasami po prostu brakuje pomysłów. Jednak uczniowie klasy drugiej wykazali się ogromną kreatywnością i stworzyli samodzielnie kanapki, które nigdy się nie znudzą. W ramach realizowanego bloku tematycznego "Zdrowe ciało, zdrowy duch" oraz Europejskiego Programu „Owoce i warzywa w szkole” wykorzystali otrzymane produkty łącząc je z produktami regionalnymi i wyhodowanymi przez siebie nowalijkami. A jak smakowały, utrwaliły to fotografie wykonane podczas degustacji. Dzielimy się swoimi pomysłami i zapraszamy do działania!!!

Rok szkolny
Autor
Dorota Lewandowska

Dodaj komentarz