Wiosenne kanapki

Wiosna to czas, kiedy wszystko budzi się do życia

świat z dnia na dzień robi się kolorowy .

Pierwszego dnia wiosny uczniowie klasy „0” samodzielnie przygotowywali na drugie śniadanie wiosenne kanapki.

Wspólne przygotowywanie posiłków sprawiło dzieciom dużo radości. Wiosenne, kolorowe i zdrowe kanapki (było białe i razowe pieczywo, świeże warzywa, wędlina, jajka i ser żółty. Ważną rolę odgrywał również szczypiorek i natka pietruszki) poznikały z talerzy dzieci i wzbogaciły ich brzuszki w dużą dawkę witamin. Przedszkolaki przy robieniu kanapek kształtowały odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijały kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.

Pamiętajmy, że zdrowe śniadanie to podstawa naszego dnia.

Rok szkolny
Autor
Iwona Skibińska

Dodaj komentarz